Magiczny biszkopt do ciast, deserów bez grama mąki: Przepis prosto od cukiernika, smak jest niesamowity!

Próbowałam tego ciasta lata temu i regularnie je piekę. Wygląda jak zwykły biszkopt, ale jest znacznie bardziej miękkie, smaczniejsze i bardziej aromatyczne. Do przygotowania nie używamy mąki, ale budyniu!

Potrzebujesz:

  • 4 większe jajka
  • 4 szt. budyniu w proszku
  • 100 g cukru
  • 100 ml oleju
  • Proszek do pieczenia

Przygotowanie:

Przygotuj niedużą podłużną lub okrągłą formę posmarowaną masłem.

Do przygotowania ciasta wybierz 4 budynie o takim samym smaku, dziś wybrałam budyń waniliowy, ale możesz też użyć budyniu owocowego lub czekoladowego – ciasto zawsze będzie smakowało inaczej i będzie miało inny kolor.

Budyń malinowy uwielbiają moje dzieci – biszkopt pięknie pachnie i ma różowy kolor.

A więc przejdźmy do przygotowania deseru – budyń wsyp do miski, dodaj proszek do pieczenia, wymieszaj i odstaw. W osobnej misce wymieszaj jajka z cukrem. Dodaj olej.

A teraz wsyp przygotowany proszek budyniowy i wymieszaj. Wlej do blachy do pieczenia i piecz przez 20-25 minut w temperaturze 170 ° C.

Życzymy smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!