Każdy musi spróbować: Naleśniki z kremem budyniowym to hit w mojej kuchni.

Dziś proponuje Wam przepis na nieprzyzwoicie pyszne naleśniki. Delikatne, cienkie ciasto a do tego aksamitny krem. Połączenie idealne!

Takie naleśniki są idealne na rodzinne spotkanie lub na śniadanie przy filiżance herbaty. Z pewnością zapewnią Ci przyjemny, słodki poranek!

naleśniki kremowe

SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI

  • 500 ml mleka
  • 200 g mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • wanilia do smaku

SKŁADNIKI NA KREM

  • 500 ml mleka
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • 70 g masła
  • 200 g cukru

słodkie naleśniki

PRZYGOTOWANIE

Aby zrobić naleśniki połącz w głębokiej misce mleko, mąkę, jajka, olej roślinny. Dobrze wymieszaj. Następnie dodaj cukier, proszek do pieczenia, szczyptę soli i wanilię. Wymieszaj wszystko mikserem i odstaw na pół godziny.

Posmaruj patelnię olejem i rozgrzej na średnim ogniu. Piecz naleśniki po obu stronach, ułóż je w stos, jeden na drugim.

pyszne naleśniki

W osobnym pojemniku połącz jajka, cukier i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj ręcznie lub mikserem. Podgrzej mleko w rondlu, a następnie dodaj mieszankę z jajek. Ciągle mieszając doprowadzić do zagęszczenia. Po ugotowaniu zdejmij z ognia i ostudź. Ubij schłodzoną masę z masłem.

Posmaruj każdy naleśnik połową łyżki kremu. Następnie połóż 2 łyżki kremu na krawędzi każdego naleśnika i ostrożnie zwiń w rolkę. To wszystko, naleśniki z kremem budyniowym są gotowe. Smacznego!