Z tego wyjątkowego przepisu powstaje jabłkowe ciasto budyniowe, które zachwyci Twoich gości i zadowoli Twoje kubki smakowe.

Ten przepis na szarlotkę jest pyszny i zachwyci Twoje kubki smakowe. Jest niezwykle smaczna i pyszna, o piernikowym aromacie. Ten deser jest naprawdę niesamowity dzięki polewie czekoladowej!

Potrzebne składniki:

  • 3 jajka,
  • 2 jabłka,
  • 350g mąki
  • 150g cukru
  • 1 cukier waniliowy,
  • 100-120 ml mleka,
  • 3 łyżki kakao
  • 100 ml oleju
  • 1 łyżka budyniu czekoladowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka majonezu,
  • 3/4 łyżeczki przyprawy do piernika

Do wykonania polewy potrzebne będą również te składniki:

  • 100g czekolady mlecznej
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • Kawałek masła.

Sposób przygotowania:

Wymieszaj mąkę, cukry, kakao w proszku, budyń i przyprawy. Za pomocą grubej tarki zetrzeć jabłka. Do masy dodać mleko, olej i majonez. Połącz wszystko i przełóż na blachę 26×36 cm wyłożoną papierem do pieczenia.

Piecz w temperaturze 190° Celsjusza przez 25-30 minut. Podczas gdy czekolada się topi, umieść masło i czekoladę w ciepłej kąpieli wodnej. Wymieszaj śmietankę z czekoladą. Po wystudzeniu ciasta polej polewą wierzch i pozostaw do zastygnięcia. Smacznego!