Proste i smaczne kotlety z mintaja. Każdy się zajada w moim domu.

Ten przepis na rybne kotleciki charakteryzuje się przepysznym smakiem i aromatem. Idealnie komponują się z każdą przekąską ziemniakami, ryżem, kaszą itd.Ich smak doskonale uzupełni surówka ze świeżych warzyw. Zaskocz swoją rodzinę nowym pomysłem na szybki i smaczny obiad!

Składniki

  • mintaj – 0.5 kilograma;
  • 1 cebula;
  • kilka łyżeczek mąki;
  • ryż – 40 gramów;
  • sól i ziele angielskie do smaku;
  • olej.

Przygotowanie

Ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu. Filet pokrój w kostkę. Po oczyszczeniu umyj cebulę i pokrój na kilka równych części.

Zalej mąkę odrobiną ciepłej wody i wymieszaj. Później to ona zwiąże masę razem. Mintaja i cebulę przemiel za pomocą maszynki do mięsa. Dodaj ryż, mąkę, a także odrobinę ziela angielskiego lub czarny pieprz i sól. Wymieszaj wszystkie produkty.

Z masy rybnej uformuj małe kotlety i obtocz je w bułce tartej ze wszystkich stron. Usmaż kotlety na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju słonecznikowego. Smacznego!