Przez cały tydzień wystarczy zrobić to ciasto raz, aby codziennie mieć świeże bułeczki. Warto zachować ten przepis.

Nie musisz rezygnować ze świeżego, domowego pieczywa do każdego posiłku. Wystarczy, że wypróbujesz nasz prosty przepis na słodkie bułeczki.

Surowe ciasto można przechowywać przez siedem kolejnych dni, jeśli przygotujesz je wcześniej. Nawet jeśli upieczesz tylko podwójną lub potrójną porcję, możesz zrobić jeszcze więcej. Upiecz pachnące bułeczki, wyjmując tylko tyle, ile zużyjesz każdego dnia.

Pyszny aromat tych wypieków wypełni dom i będzie kusił wszystkich domowników. Nie musisz już kupować pieczywa z piekarni lub sklepu. Możesz zrobić własne!

Składniki:

  • 200g masła
  • Mąka pszenna 650g
  • 250 ml mleka
  • 11g drożdży suszonych lub 33g świeżych
  • 2 jajka
  • 100g cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • sułtanki (opcjonalnie)

Sposób przygotowania: