Pyszne naleśniki z mięsem – przepis od mojej babci. Oto sekret ich przygotowania – koniecznie zapisz przepis

Smak tych naleśników przeniesie Cię do czasów Twojej prababci. Coś niesamowitego!

Naleśniki to uniwersalne danie obiadowe. Wystarczy, że zmienimy ich nadzienie. Tym razem będą to naleśniki z mięsem według sprawdzonego przepisu prababci.

Mimo upływu lat nadal będą one uwielbiane przez Twoich domowników. Zjedzą je w mgnieniu oka. Bez względu na porę dnia!

Potrzebne produkty:

  • 750 ml mleka
  • 200 gram wieprzowiny
  • 500 gram fileta z kurczaka
  • 7 jajek
  • 260 gram mąki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki oleju
  • Sól, pieprz czarny mielony wedle uznania

Sposób wykonania:

Jajka utrzepać z cukrem oraz solą. Wlać tak z 600 ml mleka, olej i wsypać mąkę. Bardzo dokładnie wymieszać i usmażyć naleśniki. Wieprzowinę i kurczaka wraz z cebulą przecisnąć przez maszynkę.

Dodając do tego 100 ml mleka. Razem z przyprawami wymieszać. Naleśniki należy przeciąć na pół, rozłożyć warstwę farszu i formować z tego trójkąty.

Za pomocą widelca utrzepać 3 jajka, 50 ml mleka oraz sól. Zanurzone w powstałej masie naleśniki smażyć na niewielkiej ilości oleju na małym ogniu przez około 4 minuty na każdą ze stron.

Chodzi przede wszystkim o to, aby nadzienie nie było surowe. Usmażone naleśniki zdjąć z patelni, ułożyć na ręczniczku papierowym w celu odsączenia z nadmiernej ilości tłuszczu.

Naleśniki gotowe do podania. Życzymy smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!