Roladka w 20 minut: nie przegap przepisu, ponieważ w sklepie po prostu tego nie kupisz.

Proponuję Wam przepis na bardzo smaczną i delikatną roladę idealną na rodzinne spotkanie przy kawie czy herbacie.

Jest przygotowywana bardzo szybko i prosto, tylko 20 minut i pachnący wypieki jest już na Twoim stole! Prawdopodobnie nie próbowałeś tak smacznej rolady!

Składniki

  • jajka – 4 sztuki;
  • cukier – 150 gramów;
  • mleko w proszku – 150 gramów;
  • mąka – 120 gramów;
  • proszek do pieczenia – 12 gramów;
  • kakao – 70 gramów;

Do nadzienia

  • masło – 150 gramów;
  • mleko skondensowane – 1 puszka;
  • banan – 1 sztuka;
  • cukier puder – do dekoracji.

Przygotowanie

Ubij jajka, kontynuując ubijanie, stopniowo dodawaj cukier.

Dodaj proszek do pieczenia, mleko w proszku i kakao do mąki. Wszystko dokładnie wymieszaj. Powstałą suchą mieszaninę stopniowo dodaj do ubitej, jajecznej masy. Mieszaj bardzo ostrożnie. Aby przygotować śmietankowe nadzienie wlej skondensowane mleko do głębokiej miski i dodaj miękkie masło.

Dobrze wymieszaj mikserem. Obierz banana i rozdrobnij widelcem na puree.Dodaj banana do skondensowanego mleka i ubij wszystko ponownie, aż będzie gładkie. Na blasze połóż papier do pieczenia i rozłóż ciasto.

Piecz w temperaturze 180 stopni w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut. Posmaruj gotowe ciasto kremem i zwiń w roladę. Ciasto możesz posypać cukrem pudrem i przyozdobić kremowymi kwiatami. Smacznego!