Doskonała waflowa rolada z kokosem i zapachem kawy bez pieczenia: Nie sądziłam, że to takie proste

Doskonała waflowa rolada z kokosem bez pieczenia. Dzięki temu jej przygotowanie jest bardzo szybkie i łatwe, a efekt końcowy na prawdę pyszny!

Potrzebujesz:

  • 1 opakowanie wafli tortowych

1 nadzienie:

  • 100 g cukru
  • 200 ml wody
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 200 g zmielonych biszkoptów

2 nadzienie:

  • 100 g cukru
  • 100 ml wody
  • 100 g masła
  • 100 g mleka w proszku
  • 100 g wiórek kokosowych

Przygotowanie:

Najpierw włóż wafel pomiędzy dwie wilgotne bawełniane ręczniki kuchenne i odstaw na 30 minut, aby zmiękł. Wsyp cukier do garnka i przygotuj z niego karmel, ciągle mieszając. Dodaj wodę, kawę i dokładnie wymieszaj, aby połączyć oba składniki.

Następnie wsyp zmielone biszkopty i wymieszaj do uzyskania zwartej masy. Nałóż ją na miękki już wafel i równomiernie rozprowadź.

Teraz przygotuj drugie nadzienie.

Wsyp cukier do garnka, dodaj wodę i miękkie masło. Postaw na kuchenkę, delikatnie podgrzej i dodaj mleko w proszku, ciągle mieszaj. Na koniec dokładnie wymieszaj wiórki kokosowe z powstałą masą.

Nałóż drugą warstwę równomiernie na warstwę karmelu i ostrożnie rozwałkuj wafel.

Zawiń roladę w papier do pieczenia i przechowuj w lodówce do zestalenia.

Gotowe, pokrój i podawaj jako pyszny dodatek do aromatycznej kawy.

Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!