Pyszna biała fasola, aromatyczna kiełbaska, wszystko duszone z pomidorami we własnym soku i przyprawach. Powiedz mi, co może być smaczniejszego niż to obfite i bardzo smaczne danie?
Na początek musisz namoczyć ziarna fasoli w zimnej wodzie przez całą noc. Po tym czasie odlej wodę i opłucz fasolę.
Następnie przenieś ją na patelnię i zalej wodą w proporcji 1: 3. Gotuj do miękkości, zajmie Ci to około godziny.
Gdy fasola będzie gotowa, odlej wodę. Przygotuj warzywa. Umyj cebulę i drobno posiekaj w kostkę. Obierz marchewki, umyj je i pokrój w koła. Kiełbasę również pokrój.
Podsmażyć cebulę i marchewkę na oleju roślinnym na złoty kolor. Następnie dodaj kiełbasę i przyprawy. Smaż przez kilka minut i dodaj pomidory wraz z sokiem. Duś przez 3 minuty i dodaj fasolę.