Domowa Nutella, lepsza od oryginalnej. Prosty przepis, który uzależnia.

Nutella to znany na całym świecie krem do smarowania włoskiej marki Ferrero, która od 50 lat produkuje pastę czekoladową w różnych krajach.

W maju 2016 r. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) ogłosił, że naukowcy odkryli w Nutelli glicydol, który może powodować raka. Eksperci EFSA ostrzegają, że nawet umiarkowane spożycie tej substancji może zaszkodzić zdrowiu dzieci.

Receptura Nutelli jest łatwa do odtworzenia w domu, a jest znacznie smaczniejsza niż w sklepie, bardziej zdrowa i tańsza. A co najważniejsze, w domowej paście nie znajdziesz rakotwórczego oleju palmowego, konserwantów ani barwników.

pasta czekoladowa

Domowa pasta czekoladowa to przyjemność smaku bez szkody dla zdrowia. Trudno oprzeć się takiemu połączeniu smaków: miękkiego, białego chleba, aromatycznego kremu czekoladowego i filiżanki herbaty…

Domowa pasta czekoladowa

SKŁADNIKI

    • 1 szklanka mleka
    • 1,5 łyżki stołowej mąki
    • 2 łyżki cukru
    • 2 łyżki kakao
    • 1 łyżka masła
    • 100 g orzechów włoskich lub orzechów laskowych

PRZYGOTOWANIE

error: Treść zabezpieczona !!