Większość z nas ma w swoich wspomnieniach pieczenie ciastek z babcią lub mamą. Używa się do nich foremek o różnych kształtach. To bardzo fajny sposób ma miłe spędzenie czasu z bliskimi. Ciasteczka z twarogiem są bardzo szybkie w przygotowaniu, a ich zapach unosi się w całym domu.
Najczęściej do ich przygotowania używa się także rodzynek, ale tak naprawdę od naszej wyobraźni i kubków smakowych zależy jakie dodatki dodamy do ciasteczek z twarogiem. Mogą to być między innymi wiórki kokosowe czy suszone owoce.
Jeśli goście stoją już u stóp Twojego domu albo zgubiłaś foremki, to nic nie szkodzi! Za pomocą łyżki stwórz okrągłe ciasteczka i ciesz się ich wspaniałym smakiem już po 15 minutach.
Składniki
Przygotowanie ciasteczek
Jajka z solą i cukrem dokładnie utrzeć. Gdy produkty są dobrze utarte dodaj twaróg oraz miękkie masło i wymieszaj. Dosyp mąkę oraz proszek do pieczenia. Dokładnie zmiksuj. Po zakończeniu dodaj rodzynki lub inne dodatki
Blachę do pieczenia wyłóż papierem i za pomocą łyżki lub foremek ułóż ciasteczka. Ciastka należy piec w piekarniku przez 15-20 minut w 180 ° C. Gotowe ciastka można posypać cukrem pudrem.