Schab, ser, ogórki kiszone…zawijam i wychodzą pyszne mięsne soczyste roladki. Robię je od 20 lat

Przygotuj te oryginalne bułeczki mięsne zamiast steków. Oprócz mięsa potrzebujesz tylko 2 innych składników, możesz go posmakować, upiec i zjeść fantastyczny lunch.

Potrzebujemy:

  • 700-800 g schabu lub karkówki (można również użyć kawałków kurczaka)
  • 2-3 ogórki kiszone
  • sól, przyprawy i inne przyprawy do smaku
  • 100 g twardego sera

Podejście:

Pokrój mięso na plastry i stuknij tłuczkiem do mięsa. Każdy kawałek posyp solą , przyprawami i przyprawami do smaku z obu stron .

Aromatyzowane mięso przełożyć do miski, przykryć folią spożywczą i przechowywać w lodówce na 30-40 minut . W międzyczasie zetrzyj twardy ser na grubej tarce.

Ogórki odetnij i pokrój wzdłuż na 4 cieńsze części . Wyjąć marynowane mięso z lodówki, rozłożyć na blacie, położyć kawałek ogórka na krawędzi i zwinąć.

Wypełnij i zwiń wszystkie plastry mięsa w ten sam sposób. Wcierać olej w miseczkę z jenem i układamy przygotowane bułki obok siebie.

Lekko naoliwić również rolki na wierzchu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 ° C i piec około 40 minut . Pod koniec tego czasu wyjmij miskę z piekarnika i posyp każdą bułkę startym serem.

Gotowe. Możemy posypać siekanym serem i podać. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!