Doskonały przepis na wyjątkowo delikatnego kurczaka. Jeśli chcesz, aby mięso było jednocześnie bardzo kruche i soczyste, koniecznie wypróbuj sztuczkę znanego szefa kuchni. Zapewnia, że mięso nie wysycha, pozostaje soczyste, delikatne i lekko chrupiące na zewnątrz.

Na sos:
Pokrój kurczaka na małe kawałki.

Dodaj sos sojowy, skrobię, ocet, czarny pieprz i białko jajka. Wszystko wymieszaj, aby każdy kawałek mięsa był pokryty marynatą. Marynuj przez co najmniej 30 minut. Do przygotowania sosu wymieszaj sezam, sos sojowy, ocet, miód.

Dobrze rozgrzej patelnię. Wlej 4-5 łyżek oleju. Smaż kawałki fileta z kurczaka z obu stron przez 2-3 minuty na złoty kolor. Obniż temperaturę.

Polej sosem mięso, wymieszaj.

Smaż przez kolejne 2 minuty. Możesz podawać z posiekanym szczypiorkiem i ryżem.
Smacznego!