To świetnie, do przygotowania tego deseru nie jest on potrzebny, aby wykonać ciasto szybciej użyj miksera. Jeśli go nie posiadasz, możesz wykorzystać trzepaczkę.
Przygotuj sobie blachę o wymiarach 20 × 30 cm. Herbatniki namocz przez kilka chwil w mleku (tak, aby się nie rozpadły). Ułóż pierwszą warstwę ciastek w foremce.
W misce wymieszaj twaróg z cukrem. Śmietanę ubij z puddingiem w proszku oraz mlekiem do uzyskania jednolitej masy. Dodaj twaróg i powoli miksuj.
Rób to do momentu, aż wszystkie składniki będą połączone. Podziel krem na pół. Jedną część rozprowadź na ciastkach. Kolejną część herbatników namocz w mleku i ułóż z nich warstwę.
W międzyczasie przygotuj polewę czekoladową. Gorącą śmietanę wraz ze startą czekoladą połącz za pomocą trzepaczki.
Polej polewą wierzch ciasta. Przykryj folią spożywczą, a następnie włóż do lodówki na kilka godzin, aby deser stężał. Zrobienie polewy nie jest koniecznością, ale z nią ciasto będzie bardziej efektowne.