Szybki w przygotowaniu, a niesamowity smak sprawi, że zakochasz się od pierwszego kęsa.
Ciasto:
Masa twarogowa:
Opcjonalnie:
Do miski wsyp mąkę, cukier, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia i wymieszaj dokładnie składniki. Następnie połowę mieszanki przełóż na wyłożoną papierem blachę do pieczenia.
Do drugiej miski wrzuć twaróg, mleko, cukier, cukier waniliowy oraz jajko. Całość zmiksuj dokładnie, aż wszystkie składniki się połączą do uzyskania konsystencji gęstego jogurtu.
Całą masę przełóż do blachy, żeby pokrywała wsypaną wcześniej mieszankę. Na masę wyłóż owoce oraz rodzynki według uznania, a następnie przełóż pozostałą częścią mieszanki mąki, cukrów i proszku.
Na koniec równomiernie ułóż pokrojone na kawałki masło, które podczas pieczenia rozpuści się na całej powierzchni, pokrywając wyłożoną mieszankę.