SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ugotuj na twardo. Po ostudzeniu obierz i pokrój w dużą kostkę.
Obrane cebule pokrój w bardzo cienkie półplasterki. Umieść je w misce i zalej wrzątkiem. Zaparzaj je w ten sposób przez około 10 minut, następnie odcedź za pomocą durszlaka.
Przygotuj marynatę. W naczyniu połącz szklankę wody, ocet, cukier i sól. Tą zalewą zalej cebulę i pozostaw do zamarynowania na około 15 – 20 minut. Po tym czasie odcedź cebulę z marynaty delikatnie odciskając nadmiar płynu dłońmi.
Do miski włóż pokrojone jajka, marynowaną cebulę i majonez lub śmietanę. Przypraw do smaku swoimi ulubionymi przyprawami i połącz dokładnie.
Tak przygotowana cebula straci swoją ostrość i dominujący aromat, a w połączeniu z jajkami stanie się soczystą i smaczną przekąską!