Zrobiłam dziś do kawy – wyszło obłędnie. Przepyszne ciasto bez pieczenia! Chwilka roboty i gotowe

Na początek zmiel drobno w blenderze herbatniki, śliwki, morele oraz orzechy. Wymieszaj ze sobą 70 g masła i czekolady, a następnie powstałą mieszankę rozpuść w kąpieli wodnej lub mikrofalówce.

Zmielone składniki dodaj do mieszanki i dokładnie wymieszaj. W rezultacie powinna powstać mokra, czekoladowa masa. Kolejnym krokiem jest dodanie 80 g cukru do śmietany. Po wykonaniu czynności, odstaw ją na około 1 minutę.

W osobnej misce zalej żelatynę wodą, a następnie wymieszaj i pozostaw, aby spęczniało. Gdy minie minuta można zacząć ubijać śmietanę z cukrem. Proces powinien trwać około 2-3 minuty. Następnie dodaj twarożek i kontynuuj ubijanie mieszanki, aż do momentu, gdy ta będzie gładka.

error: Treść zabezpieczona !!