Kiedy wyciągam ciasto czosnkowe z piekarnika, cała rodzina zbiera się w kuchni. Zaskoczę Cie tym przepisem.

Kiedy wyciągam ciasto czosnkowe z piekarnika, cała rodzina szybko zbiera się w kuchni. W końcu oprzeć się smakowi tego wypieku jest po prostu niemożliwe!

Klasyczne połączenie sera, ziół, czosnku i najdelikatniejszego ciasta jest idealne na codzienną kolację i uroczysty obiad np. jako dodatek do zupy.

SKŁADNIKI

  • 300 ml ciepłego mleka
  • 500 g mąki
  • 11 g suchych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 pęczek kopru
  • 1 główka czosnku
  • 200 g masła
  • 200 g sera
  • prostokątne naczynie do pieczenia 25 x 11 cm

PRZYGOTOWANIE

error: Treść zabezpieczona !!