Ciasto do kawy w 5 minut + czas pieczenia: Niesamowicie miękkie ciasto jogurtowe, bez blendera!

Doskonałe i puszyste ciasto jogurtowe, które możesz zrobić w zaledwie kilka minut. Banalnie proste, poradzą sobie w jego przygotowaniu nawet najmłodsze dzieci. Smakuje fantastycznie, a jak pachnie…palce lizać!

Potrzebujesz:

  • 2 jajka
  • 120 g cukru
  • 30 g masła
  • 250 ml jogurtu naturalnego lub kefiru
  • 300-320 g – mąki pszennej
  • 10 g proszku do pieczenia
  • Opcjonalnie:
  • 100 g rodzynek lub 100 g wiórków czekoladowych lub 100 g posiekanych orzechów

Przygotowanie:

Ubij jajka z cukrem za pomocą trzepaczki.

Dodaj roztopione masło, jogurt i wymieszaj.

Stopniowo dodaj mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj do uzyskania gęstego i jednorodnego ciasta. Dodaj rodzynki (lub inne dodatki) i ponownie wymieszaj. Wlej ciasto do formy (10 * 22 cm) i włóż do piekarnika nagrzanego do 170 ° C na 30-35 minut.

Gotowe ciasto posyp cukrem pudrem.

Życzymy smacznego! 🙂

error: Treść zabezpieczona !!