Obłędna w smaku roladka śmietankowa „Królowa śniegu”. Zrobisz ją w 30 min.

Do dużej miski wsyp mąkę, skrobię i proszek do pieczenia, a następnie wszystko wymieszaj. Do osobnej miski wbij 4 jaja, dodaj do nich bardzo gorącej wody, a potem ubij za pomocą miksera.

Gdy pojawią się duże bąbelki, wsyp 120 g cukru i ponownie zmiksuj. Gdy cukier się rozpuści wsyp mieszankę mąki ze skrobią, a następnie wymieszaj łyżką.

Przygotuj sobie blachę do pieczenia i wysmaruj je cienką warstwą masła. Połóż także papier do pieczenia, a następnie wylej ciasto.

Rozgrzej piekarnik i nastaw go na 180 stopni. Wsadź ciasto i piecz je przez 12 minut.

Włóż twarożek do miski, dodaj do niego śmietanę, masło i mleko skondensowane. Wszystko dokładnie zmieszaj mikserem, a następnie odłóż do lodówki.

error: Treść zabezpieczona !!