Ciasto owocowe w 10 min. Dla leniwych gospodyń ten przepis jest idealny. Pysznie i szybko

Przedstawiamy przepis na błyskawiczne w przygotowaniu ciasto, które jest pyszne, lekkie oraz puszyste. Na pewno przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi słodkości.

Dzięki temu, że ma rewelacyjny smak, każdy będzie przygotowywał je bardzo często. Jako nadzienie do ciasta można użyć praktycznie dowolnego owocu.

Jest to fajne, można odkrywać za każdym podejściem zupełnie inne smaki. Dzięki temu ciasto nigdy się nie znudzi.

Co jest potrzebne?

  • 4 jajka
  • 150 mililitrów mleka
  • 180 gramów cukru
  • 75 mililitrów oleju
  • 600 gramów owoców
  • sól dla smaku
  • 350 gramów mąki pszennej
  • 10 gramów proszku do pieczenia

Jak zrobić?

Do miski należy wbić jajka i wymieszać z solą oraz cukrem. Do mieszanki należy dodać ciepłe mleko oraz olej i wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Do tej mieszanki należy dodać mąką i proszek do pieczenia.

Gdy otrzymamy masę, to należy zagnieść ciasto. Następnie należy wziąć naczynie o średnicy 24 centymetrów i nałożyć na nie pergamin. W tym miejscu należy rozprowadzić ciasto, położyć na nie owoce i posypać cukrem dla smaku.

Pieczenie powinno trwać około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Gotowe ciasto należy zajadać ze smakiem.

error: Treść zabezpieczona !!