Masło kroimy w kostkę i wkładamy do miski. Czekamy aż trochę zmięknie, następnie ubijamy je lekko za pomocą miksera. Do masła dodajemy schłodzony krem. Ubijamy razem za pomocą miksera.
Przygotowujemy blaszkę na ciasto. Przykrywamy ją pergaminem. Układamy pierwszą warstwę herbatników. Smarujemy je śmietaną. Na to nakładamy drugą warstwę herbatników i krem. Tę czynność należy powtarzać tyle razy, na ile wystarczy nam herbatników. Lub na ile mamy ochotę.
Na koniec przygotowujemy polewę. Do garnka wsypujemy cukier i kakao. Dodajemy do tego mleko i mieszamy wszystkie składniki tak, aby nie było grudek.
Garnek stawiamy na ogniu i gotujemy na małym ogniu do powstania jednolitej konsystencji. Odstawiamy do lekkiego ostygnięcia.
Gotową masę przelewamy na ciasto, równomiernie ją rozprowadzamy po całości. Tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki na około 3-4 godziny aby dobrze zastygło. Gotowe!