Domowa Nutella, lepsza od oryginalnej. Prosty przepis, który uzależnia.

Połącz cukier, kakao i mąkę w misce.

cukier kakaowy i mąka

Dodaj mleko w małych porcjach do miski. Ciągle mieszaj, aby pozbyć się grudek.

kakao i mleko

Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na małym ogniu, ciągle mieszaj.

makaron w ogniu

Obierz orzechy ze skorupy i upraż je na patelni. Kolejno zmiel je w młynku do kawy lub za pomocą blendera.

orzechy w młynku do kawy

Dodaj posiekane orzechy i masło do mieszanki.

Gotuj mieszaninę na małym ogniu, aż zgęstnieje do konsystencji śmietany.

Schłodź gotową pastę i włóż do słoika i zakręć pokrywką. Przechowuj krem w lodówce.

nutella w banku

Smacznego!

Domowa pasta czekoladowa Nutella nie zawiera szkodliwych dodatków, dzięki czemu bezpiecznie mogą jeść nią też dzieci.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!