Domowy krem Raffaello – Łatwo i szybko! Delikatny smak kokosa i białej czekolady powala na kolana.

Raffaello to smak towarzyszący nam od najmłodszych lat. Delikatny smak kokosa i białej czekolady to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Jak się okazuje ten dobrze znany przysmak można łatwo i szybko przyrządzić we własnym domu!

Przyrządzenie domowego kremu Raffaello będzie bułką z masłem nawet dla niewprawnych kucharzy. Przygotowanie tego kremu w domowych pieleszach nie ma żadnych wad za to jedną, niesamowicie ważną, zaletę – brak konserwantów i sztucznych ulepszaczy, na które jesteśmy skazani, kupując słodycze w sklepie.

Sekretem powodzenia naszego wyrobu są najwyższej jakości składniki – świeże mleko, dobrej jakości masło oraz czekolada znanych marek, co do której będziemy mieć pewność, że rozpuści się bez żadnych trudności.

Składniki:

  • 70 g wiórek kokosowych
  • 400 g mleka skondensowanego (niesłodzonego)
  • 200 g masła
  • 200 g białej czekolady

Sposób przyrządzenia:

Włóż czekoladę i masło do garnka i rozpuść w kąpieli wodnej, cały czas mieszając. Do rozpuszczonej mikstury dodaj mleko skondensowane i ponownie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie wrzuć wiórki i wymieszaj.

Gotowy krem schłódź w lodówce przez 3-4 godziny. Twój własny domowy krem Raffaello jest już gotowy! Możesz się delektować pysznym smakiem!

error: Treść zabezpieczona !!