60g masła, 500 g twarogu, 1 jajko… Zostawiam na noc w lodówce – rano delektuje się pysznym smakiem.

Twarożek należy włożyć do miski i bujać do blenderem do momentu, aż będzie gładki. Kolejnym krokiem jest przełożenie twarogu na patelnię i dodaj jajka, sody oraz soli. Istotne, aby patelnia była ze stali nierdzewnej.

Patelnie należy położyć na małym ogniu i cały czas mieszać potrawę. Masa musi mieć stan płynny, wtedy można dodać masło. Po dodaniu masła trzeba nadal ciągnie mieszać i doprowadzić całość do zagotowania się.

Potem można zabrać patelnię z ognia. Tak przygotowany ser można wymieszać z dowolnymi dodatkami: ziołami, boczkiem, papryką, kiełbasą czy grzybami.

Po przesmażeniu warto jeszcze mieszać co jakiś czas ser do momentu, aż się on nie schłodzi w całości. Potem można przełożyć do małych miseczek i schować do lodówki.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!