Cudowne właściwości Imbiru – może uleczyć raka, zapalenie stawów a nawet obniżyć cholesterol

Rak jest chorobą, która uważana jest za jedną z najpoważniejszych. Wiele osób dowiadując się, że doświadczyło tej choroby często szuka różnych alternatyw, które wspomogą proces leczenia.

Oczywiście w internecie można znaleźć wiele takich propozycji, które będą wspomagać leczenie raka, aczkolwiek nie wszystkie z nich są w pełni wiarygodne. Jednakże z całą pewnością można stwierdzić, iż imbir jest jednym z takich składników, który z całą stanowczością wesprze organizm w walce z tą chorobą.

Imbir

Imbir jest stosowany od stuleci i nie tylko, jako składnik urozmaica smak danej potrawy, lecz również, jako składnik mający duże znaczenie w walce w różnorodnymi chorobami.

Posiada ona bowiem odpowiednie walory smakowe, jak i lecznicze. Podczas walki z chorobą nowotworową warto wspomagać swój organizm wywarem z imbiru.

Sposób na przygotowanie napoju imbirowego wspomagającego walkę z rakiem

W celu przygotowania takiego wywaru będziemy potrzebowali wyłącznie podstawowych składników, do których należy zaliczyć:

  • 115 ml gazowanej wody
  • 450 ml wody przefiltrowanej
  • 225 g cukru (może być to zarówno cukier biały, jak i brązowy)
  • kilka kropli soku z limonki
  • kilka plasterków z cytryny
  • jak również 200 g obranego i drobno posiekanego imbiru

Mając tak przygotowane składniki należy w pierwszej kolejności zająć się doprowadzeniem do wrzenia uprzednio przefiltrowanej wody. Następnie do takiej wody trzeba dodać imbiru i gotować przez 5 minut.

Po upływie tego czasu należy odstawić wywar na kolejne 20 minut. Po upływie 20 minut trzeba odcedzić płyn oraz zastosować go do przegotowania syropu. W oddzielnej misce trzeba rozpuścić cukier z letnią wodą.

W następnej kolejności należy zmieszać pół kubka imbiru z 1/3 syropu oraz z pół szklanki gazowanej wody.

Należy pamiętać, że do takiego wywaru można również dodać trochę miodu, bądź soku z limonki w celu otrzymania bardziej intensywnego smaku.

error: Treść zabezpieczona !!