Oto jak sprawić, by kotlety były soczyste i miękkie w środku.

Każdy wie, jak zrobić kotlety schabowe. Zawsze można nauczyć się czegoś więcej! Aby kotlety były jeszcze smaczniejsze, warto byłoby spróbować starego triku.

Jak stworzyć bułkę tartą, która będzie wyjątkowa?

Stworzenie wyjątkowej bułki tartej jest bardzo proste. Ważne jest, aby odpowiednio przygotować kotlety schabowe. Po ich doprawieniu i oprawieniu w panierkę dobrze jest, aby zostały namoczone w mleku. Dzięki temu kotlety będą miękkie i soczyste.

Kolejny krok to przestrzeganie dwóch prostych, ale bardzo ważnych zasad. Do jajek należy dodać odrobinę piwa, a mąka nie powinna być zbyt gruba. Następnie obtocz kotlety w mące, a potem zanurz je w piwie. Mięso układamy na talerzu, z mąką, a następnie w misce z jajkami.

Następnie obtoczyć mięso w bułce tartej. Dzięki tej panierce kotlety będą smakowały wybornie i będą przyjemnie chrupiące. To danie spodoba się każdemu w rodzinie.

Świetny przepis na kotlety Oto kilka wskazówek, które pomogą Ci przygotować luksusowe kotlety.

Składniki:

  • Wieprzowina
  • Czerstwe rogaliki
  • Mąka
  • Bułka tarta
  • Mleko
  • Kilka kromek chleba
  • Jajka i lekkie piwo

Sposób przygotowania:

Mięso najpierw posolić, a następnie namoczyć w mleku. Mięso powinno pozostać w mleku przez co najmniej godzinę. Ciasto pozwoli obtoczyć kotlety i usmażyć je. Połącz ze sobą bułkę tartą, jajka i piwo.

Aby obtoczyć kotlety w mące, najpierw włóż je do miski z mąką. Następnie zanurz je w piwie i jajku. Na koniec zanurzyć kotlety w mące i jajku. Bułka tarta powinna być użyta dopiero na końcu.

Mięso można uczynić delikatnym i soczystym dzięki użyciu odrobiny tłuszczu. Jak to zrobić? To proste!!!

Rozgrzej piekarnik do 110° Celsjusza Przygotuj naczynie żaroodporne, a następnie wyłóż je grubymi kromkami. Piecz chleb przez około 45 minut. Ważne jest, aby monitorować czas pieczenia. Dzięki tej metodzie uzyskasz mięso, które będzie niezwykle kruche i delikatne w smaku.

Bułka tarta będzie miała również bardzo niską zawartość tłuszczu.