Ale każda gospodyni wie, że pierogi sklepowe nie mogą się równać z domowymi. Ich smak jest nie do opisania!
Wiele osób kupuje to danie w sklepie ze względu na fakt, że po prostu nie mają wystarczająco dużo czasu, aby zagnieść ciasto, i cierpliwość, aby kleić pierogi. Chcemy Ci udowodnić, że tak pracochłonny proces można przekształcić w szybkie i ekscytujące doświadczenie.
Delikatnie rozwałkuj ciasto na powierzchni roboczej. Posyp mąką.
5-7 cm od krawędzi ciasta i ułóż kulki z farszu.
Przykryj nadzienie wolną krawędzią ciasta. Delikatnie dociśnij ciasto do farszu, aby nadać mu kształt przyszłych pierogów.
Weź okrągłą formę lub szklankę, do wycinania pierogów.
Wytnij za jej pomocą pierogi. Możesz końce dla pewności docisnąć np. widelcem.
Ta metoda jest naprawdę bardzo prosta i szybka. Może być również używany do robienia uszek!