Babcia nauczyła, jak szybko lepić pierogi. Instrukcja krok po kroku

Pierogi – jedno z najsmaczniejszych dań, prawdopodobnie nie ma osoby, która by ich nie lubiła. Można je kupić w praktycznie każdym sklepie.

Ale każda gospodyni wie, że pierogi sklepowe nie mogą się równać z domowymi. Ich smak jest nie do opisania!

Wiele osób kupuje to danie w sklepie ze względu na fakt, że po prostu nie mają wystarczająco dużo czasu, aby zagnieść ciasto, i cierpliwość, aby kleić pierogi. Chcemy Ci udowodnić, że tak pracochłonny proces można przekształcić w szybkie i ekscytujące doświadczenie.

Zobacz, jak możesz maksymalnie przyspieszyć proces przyrządzania pierogów!

Jak szybko przygotować pierogi

Delikatnie rozwałkuj ciasto na powierzchni roboczej. Posyp mąką.

5-7 cm od krawędzi ciasta i ułóż kulki z farszu.

Przykryj nadzienie wolną krawędzią ciasta. Delikatnie dociśnij ciasto do farszu, aby nadać mu kształt przyszłych pierogów.

Weź okrągłą formę lub szklankę, do wycinania pierogów.

Wytnij za jej pomocą pierogi. Możesz końce dla pewności docisnąć np. widelcem.

Ta metoda jest naprawdę bardzo prosta i szybka. Może być również używany do robienia uszek!