Pyszny kurczak stanie się hitem każdej imprezy. Najlepsze marynaty do mięsa.

Przy marynatach z alkoholem, eksperymenty są wręcz wskazane. Opcja z winem w tym przepisie jest bez wątpienia bardzo smaczna, a najlepiej jest przekonać się o tym na własnym żołądku.

Składniki:

  • Sól, pieprz, suszony tymianek do smaku
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 8 łyżek oliwy z oliwek
  • 400 ml wytrawnego czerwonego wina

Przygotowanie:

Przepis jest banalnie prosty. Na początek wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.

Następnie polej mięso marynatą, po czym pozostaw na pół godziny w temperaturze pokojowej, aby kurczak mógł się zamarynować. W ostatnim kroku możesz przygotować go w wybrany przez siebie sposób, np.: upiec w piekarniku.

Włoska marynata:

error: Treść zabezpieczona !!