Doskonały przepis na wyjątkowo delikatnego kurczaka. Jeśli chcesz, aby mięso było jednocześnie bardzo kruche i soczyste, koniecznie wypróbuj sztuczkę znanego szefa kuchni. Zapewnia, że mięso nie wysycha, pozostaje soczyste, delikatne i lekko chrupiące na zewnątrz.
Na sos:
Pokrój kurczaka na małe kawałki.
Dodaj sos sojowy, skrobię, ocet, czarny pieprz i białko jajka. Wszystko wymieszaj, aby każdy kawałek mięsa był pokryty marynatą. Marynuj przez co najmniej 30 minut. Do przygotowania sosu wymieszaj sezam, sos sojowy, ocet, miód.
Dobrze rozgrzej patelnię. Wlej 4-5 łyżek oleju. Smaż kawałki fileta z kurczaka z obu stron przez 2-3 minuty na złoty kolor. Obniż temperaturę.
Polej sosem mięso, wymieszaj.
Smaż przez kolejne 2 minuty. Możesz podawać z posiekanym szczypiorkiem i ryżem.
Smacznego!