Cebulę pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na oleju. Posiekane marchewki podsmaż na tej samej patelni, ale nie mieszaj z cebulą.
Kawałki mięsa przykryj folią spożywczą i rozbij tak, aby otrzymać dłuższe i w miarę cienkie plastry. Posól, popierz z obu stron.
Odetnij twardsze części z liści kapusty, włóż je do miski, zalej wrzątkiem i odstaw na 5 minut, aby zmiękły. Następnie wyjmij je i osusz. Na każdy liść połóż kawałek mięsa i odrobinę nadzienia cebulowo-marchewkowego.
Zawiń w rulon i ułóż je obok siebie w garnku. Skrop gorącą wodą i uzupełnij pokrojonymi pomidory. Przykryj pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez około 30 minut.
W międzyczasie wymieszaj śmietanę z mąką i posiekanym koprem. Po 30 minutach wlej do garnka sos.
Chwilę gotuj, aż sos zgęstnieje. Możesz podawać do stołu, smacznego!