Idealne nadziewane paluszki: szynka, salami, ser, zawinięte w ciasto francuskie i masz super przekąskę lub szybką kolację!

Przygotuj tę smaczną i szybką przekąskę z ciasta francuskiego według sprawdzonego przepisu, a żadna wizyta gości nie będzie dla Ciebie zaskoczeniem. Idealne danie nawet na szybki oraz smaczny obiad!

Potrzebujesz:

  • 250 g ciasta francuskiego
  • 100 g sosu pomidorowego
  • 3 g oregano
  • 100 g twardego sera
  • 50 g salami
  • 50 g szynki
  • 50 g salami pikantnego lub paprykowego

Dodatkowo:

  • 30 g sosu pomidorowego
  • 3 g oregano
  • 20 g parmezanu

Przygotowanie:

Ciasto francuskie możesz przygotować samodzielnie bądź użyć kupnego.

Rozwałkuj je w cienki prostokąt, posmaruj przecierem pomidorowym, posyp oregano i tartym serem, ułóż rząd salami, rząd szynki, rząd drugiego salami.  Zwiń całość w rulon.

Końce zaciśnij, ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia, a wierzch posmaruj przecierem pomidorowym. Posyp oregano, startym parmezanem i wstaw do nagrzanego piekarnika.

Piecz w temperaturze 180 ° C przez około 30 minut. Pokrój i podawaj do stołu. Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!