Do blendera wkładam tylko płatki owsiane, 2 jajka i garść szpinaku: wszyscy w domu się zajadają
Kiedy chcesz się zdrowo odżywiać i lubisz próbować nowych przepisów musisz koniecznie przyrządzić te pyszne naleśniki szpinakowe nadziewane serem, nie pożałujesz! Ich kolor zachęci do zjedzenia każdego niejadka.
Potrzebujesz:
- 150 g liści szpinaku
- 150 g płatków owsianych
- 2 jajka
- twardy ser
- 2x 200 ml wody
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- sól, mielony czarny pieprz do smaku
Przygotowanie:
Liście szpinaku umyj, pokrój na mniejsze kawałki i włóż do blendera. Dodaj płatki owsiane, jajka, zalej 200 ml wody i wymieszaj do uzyskania gładkości.
Odstaw mieszaninę na 30 minut. Następnie dodaj sól, mielony czarny pieprz, 2 łyżki oleju słonecznikowego i dodaj kolejne 200 ml wody. Ponownie wymieszaj i wlej powstałą mieszankę szpinaku do miski. Za pomocą chochli wlej odpowiednią ilość ciasta na natłuszczoną patelnię i smaż, posyp naleśnik startym serem.
Złóż na pół, piecz, aż ser się rozpuści i podawaj do stołu. Życzymy smacznego!