Do blendera wkładam tylko płatki owsiane, 2 jajka i garść szpinaku: wszyscy w domu się zajadają

Kiedy chcesz się zdrowo odżywiać i lubisz próbować nowych przepisów musisz koniecznie przyrządzić te pyszne naleśniki szpinakowe nadziewane serem, nie pożałujesz! Ich kolor zachęci do zjedzenia każdego niejadka.

Potrzebujesz:

  • 150 g liści szpinaku
  • 150 g płatków owsianych
  • 2 jajka
  • twardy ser
  • 2x 200 ml wody
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • sól, mielony czarny pieprz do smaku

Przygotowanie:

Liście szpinaku umyj, pokrój na mniejsze kawałki i włóż do blendera. Dodaj płatki owsiane, jajka, zalej 200 ml wody i wymieszaj do uzyskania gładkości.

Odstaw mieszaninę na 30 minut. Następnie dodaj sól, mielony czarny pieprz, 2 łyżki oleju słonecznikowego i dodaj kolejne 200 ml wody. Ponownie wymieszaj i wlej powstałą mieszankę szpinaku do miski. Za pomocą chochli wlej odpowiednią ilość ciasta na natłuszczoną patelnię i smaż, posyp naleśnik startym serem.

Złóż na pół, piecz, aż ser się rozpuści i podawaj do stołu. Życzymy smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!