Szybkie przekąski na świąteczny stół, która znikną z talerza w mgnieniu oka.

Idealna nawet na świąteczny stół. Przygotowanie jest bardzo łatwe i szybkie, więc każda gospodyni sobie z nim poradzi. Jest to apetyczna przekąska, nie tylko pod względem wyglądu, ale także smaku. Połączenie składników zachwyci wszystkich. Zachowaj przepis i wzbogać swoje menu w tak niesamowitą przekąskę!

Składniki

  • 200 g plasterków szynki
  • 1 ser śmietankowy
  • 20 gr marchwi po koreańsku
  • 2 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i czarny pieprz do smaku

Przygotowanie

Ugotuj jajka, ostudź je i obierz. Następnie zetrzyj ser na tarce o drobnych oczkach. Wskazane jest włożenie go wcześniej do zamrażarki, aby później łatwiej było go zetrzeć. Włóż ser do miski. Następnie posiekaj drobno marchewkę i dodaj do sera.

Za pomocą tarki zetrzyj jajka. Przenieś je do reszty składników i dodaj sól i pieprz. Wszystko dopraw majonezem i dobrze wymieszaj. Teraz połóż przygotowany farsz na plasterkach szynki i skręć w rulon.

Jeśli szynka jest bardzo cienko pokrojona, zachowa swój kształt. Jeśli nie, możesz ją szczepić wykałaczkami. Smacznego!