Możesz użyć dowolnego nadzienia, dzięki czemu za każdym razem możesz się cieszyć nowym ciekawym smakiem. Przygotowanie wszystkiego jest łatwe i proste.
Grubo pokrój pierś i cebulę. Przemiel je przez maszynkę do mięsa.
Wskazówka: Możesz dodać także czosnek jeśli lubisz wyraźniejsze smaki. Oddziel żółtko i białko. Żółtko odstaw na bok. Białko dodaj do farszu. Dodaj trochę soli, ulubione przyprawy i mąkę. Wymieszaj dane składniki.
Za pomocą łyżki połóż mięso na blasze do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia. Uformuj z niego nasze przyszłe tarteletki, wygładź po powierzchni aby powstały małe placki. Wymieszaj twarożek z koperkiem i pozostałym żółtkiem. Lekko posól.
Po środku tarteletek ułóż po łyżce nadzienia z twarogu. Posyp górę dania starym serem. Piecz danie w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 25 minut. Smacznego!