Dzięki paru prostym składnikom możesz stworzyć przekąskę, która z pewnością przyciągnie wzrok gości. A gdy jej tylko spróbują będą także zachwyceni jej smakiem!
Składniki:
Przygotowanie:
Ugotuj jajka na twardo, ostudź i zetrzyj wraz z serem na drobnej tarce. Dopraw solą. Przeciśnij przez praskę czosnek i dodaj majonez. Dobrze wymieszaj.
Dużego ogórka pokrój w plastry o grubości 5 mm. Ostrożnie usuń nóżki z pieczarek, aby w kapeluszu powstało małe zagłębienie.
Weź łyżkę masy jajeczno-serowej i zwiń w kulkę. Następnie uformuj ją w podłużny kształt, tworząc łodygę przyszłego „grzyba” i połóż ją na kawałku ogórka.
Przykryj łodygę kapeluszem pieczarki. Wyłóż talerz sałatą, natką pietruszki lub dowolnymi ziołami i ułóż na niej wykonane grzybki.