Efektowna i smaczna przystawka w kształcie grzybków. Każdy zachwycony smakiem.

Ten pomysł zachwyci każdego miłośnika grzybów, ponieważ przysmak o którym mowa wygląda jak mała łąka grzybowa!

Dzięki paru prostym składnikom możesz stworzyć przekąskę, która z pewnością przyciągnie wzrok gości. A gdy jej tylko spróbują będą także zachwyceni jej smakiem!

Składniki:

  • 125 g twarogu
  • 3 jajka
  • 250 g marynowanych grzybów
  • 1 ogórek
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz czarny do smaku

Przygotowanie:

Ugotuj jajka na twardo, ostudź i zetrzyj wraz z serem na drobnej tarce. Dopraw solą. Przeciśnij przez praskę czosnek i dodaj majonez. Dobrze wymieszaj.

Dużego ogórka pokrój w plastry o grubości 5 mm. Ostrożnie usuń nóżki z pieczarek, aby w kapeluszu powstało małe zagłębienie.

Weź łyżkę masy jajeczno-serowej i zwiń w kulkę. Następnie uformuj ją w podłużny kształt, tworząc łodygę przyszłego „grzyba” i połóż ją na kawałku ogórka.

Przykryj łodygę kapeluszem pieczarki. Wyłóż talerz sałatą, natką pietruszki lub dowolnymi ziołami i ułóż na niej wykonane grzybki.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!