Jak zrobić puszyste naleśniki bez mleka: Oto sekrety, które musisz znać. Od dawna tylko tak je przygotowuję.

Naleśniki bez mleka ? Jak najbardziej! Poświęć kilkanaście minut, zrób naleśniki do których będziesz wracać częściej niż Ci się to wydaje

Składniki do wykonania potrawy:

  • Woda (600ml)
  • Mąka pszenna – 300g
  • Jajko – 3 sztuki
  • Sól – pół łyżeczki
  • Soda – pół łyżeczki
  • Cukier – 1 łyżeczka
  • Olej słonecznikowy – 1 łyżeczka
  • Zioła ( dowolne ) – 3 łyżki
  • Kwasek cytrynowy – pół łyżeczki

Sposób przygotowania:

Ubij jajka, następnie dodaj do nich 500 ml wody, cukru oraz sody i ubij ponownie. W 100ml wody rozpuścić kwasek i odstaw. Mąkę pszenną wsyp do jajek i wymieszaj aby uzyskać jednolitą konsystencję.

Odstaw całość na 20 minut. Dodaj kwasek cytrynowy oraz zioła i zmiksuj całość ponownie. Nagrzej patelnię.

Rozpocznij smażenie naleśników na piękny złoty kolor z obydwu stron. Gotowe! Możesz dzielić się pysznymi naleśnikami z domownikami.

Naleśniki można podawać z dowolnie wybranym przez Ciebie nadzieniem ! Choć i bez nadzienia na pewno zrobią furorę na Twoim stole rodzinnym!

error: Treść zabezpieczona !!