Mięso z piersi kurczaka jest delikatne, nie zawiera dużo tłuszczu, szybko się marynuje i nie wymaga długiego czasu gotowania czy smażenia. Może być składnikiem sałatek, dań obiadowych lub przekąsek.
Dziś przedstawimy Ci interesujący przepis na roladki z kurczaka z warzywno – serowym nadzieniem i orzechami włoskimi. Bez wątpienia to danie stanie się jednym z ulubionych w Twoim domu.
Filet z kurczaka dokładnie umyć i pokroić na mniejsze części. Rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać i posiekać. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę podsmażyć na oleju przez kilka minut. Dodać marchew i gotować aż do zmiękczenia.
Topiony serek pokroić w małe kostki i dodać na patelnię. Mieszać składniki aż do rozpuszczenia sera i uzyskania jednorodnej masy.
Zawartość patelni przełożyć do głębokiej misy. Dodać posiekane drobno orzechy włoskie i połączyć z resztą składników. Na rozbite kawałki filetu z kurczaka nakładać jedną łyżkę nadzienia i zawijać w ruloniki.