Rewolucja w kuchni: Pyszna rolka z kurczaka, która sprawiła, że cała rodzina oszalała.

Odkryjesz, że ta domowa rolada z kurczaka będzie pożądana na Twoim stole codziennie, gdy tylko jej spróbujesz. Przygotowana bez zbędnych konserwantów, zachwyca swoją delikatnością i soczystością.

Składniki:

  • przyprawy do smaku: sól, oregano, pieprz, suszona cebula, słodka papryka,
  • 600 g piersi z kurczaka,
  • folia spożywcza.

Instrukcje:

Zacznij od zmielenia piersi z kurczaka, a następnie przełóż mięso do miski. Dodaj około łyżeczki soli oraz resztę przypraw, z wyjątkiem papryki. Dokładnie wymieszaj składniki.

Na rozłożonej folii spożywczej posyp papryką mieloną i na tej „poduszce” ułóż mieloną masę mięsną. Uformuj z niej grubszą roladę, przypominającą kształtem cukierek, chwytając za końce folii i tocząc roladę po blacie, aby uzyskać równomierny, okrągły kształt.

W dużym garnku doprowadź wodę do wrzenia. Następnie wyłącz ogień i zanurz w wodzie roladę. Pozostaw pod przykryciem na jedną godzinę.

Po tym czasie wyjmij roladę i pozwól jej całkowicie ostygnąć, a potem umieść w lodówce na co najmniej godzinę. Po schłodzeniu, roladę można pokroić i podać.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!