Sałatka wiosenna Fit, doskonała na odchudzanie: Jest tak smaczna, że ​​dodaję ją również do kotletów, robimy przez cały rok!

Doskonała i lekka sałatka, idealna jako dodatek do każdego rodzaju mięs, ale także do wypieków, a szczególnie do grillowanych przysmaków.

Jej przygotowanie na pewno nie będzie dla Ciebie trudne. Poza tym jest świetna, gdy próbujesz schudnąć. Doskonała na obiad z kawałkiem pełnoziarnistego chleba lub nawet sama, jest naprawdę pyszna i pełnowartościowa!

Potrzebujesz:

  • 2 pęczki rzodkiewki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 4 jajka
  • 1/4 małej cebuli (ok. 15 g)
  • twaróg 250 g
  • 1 łyżka musztardy
  • sól
  • przyprawy do smaku

Opcjonalnie:

  • odrobina soku z cytryny

Przygotowanie:

Najpierw przygotuj wszystkie składniki, zacznij od jajek.

Ugotuj je na twardo i ostudź, a potem obierz. Pokrój w kostkę.

Jeśli twaróg ma za dużo płynu, pozwól mu odcieknąć, aby sałatka nie była zbyt mokra. Ser wymieszaj z musztardą. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.

Rzodkiewki umyj, osusz, pokrój w półksiężyce. Drobno posiekaj szczypiorek. Umieść wszystkie składniki w jednej misce i dopraw solą i pieprzem.

Sałatka najlepiej smakuje po włożeniu na chwilę do lodówki.

Możesz nawet śmiało nakładać ją na kanapki, w takim przypadku rzodkiewkę lepiej zetrzeć na tarce.

Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!