Mimo swojej wielkości dostarczają wielu ważnych składników potrzebnych twojemu organizmowi. Jednocześnie są pyszne i delikatne.
Na początek bierzemy 4 średniej wielkości pomidory i 2 ogórki. Po umyciu kroimy je w kostkę średniej wielkości. Do przygotowanej wcześniej miski dodajemy 200 g białej fasoli z puszki i 150 g tuńczyka z puszki wraz z sosem.
Można dodać liście sałaty, według uznania. Na koniec doprawiamy 2 łyżkami oliwy z oliwek, która dodaje smaku oraz jest bardzo zdrowa, 1 łyżkę soku z cytryny, szczyptę soli i czarnego pieprzu.
Przygotowujemy 300 g gotowanego fileta z kurczaka. Następnie cienko kroimy go w paski. 1 ogórka, 1 pomidora i 1 paprykę również kroimy w paski.
Dodajemy 2-3 łyżki kukurydzy z puszki. Na koniec naszą sałatkę polewamy 2 łyżkami jogurtu naturalnego i mieszamy ze szczyptą soli, pieprzu i 1 łyżeczką ziół prowansalskich.
Potrzebujemy 500 g marchwi, którą należy zetrzeć na tarce do koreańskiej marchwi. 200 g ogórków kroimy w średnie plasterki. Mały kawałek świeżego imbiru trzemy na tarce.
Wszystko mieszamy z 50 ml sosu sojowego i 2 łyżkami oleju sezamowego dla doprawienia. Na koniec możemy posypać sezamem.