Odkryto sekret – Przepis na surówkę z pobliskiej restauracji, którą uwielbiają wszyscy klienci, w końcu zdradzony.

Naukę przyrządzania tej wybornej sałatki zawdzięczam mojej przyjaciółce, która codziennie ją przyrządza w restauracji nieopodal.

Komplementy na jej temat są nieustanne. Doskonale sprawdza się jako dodatek do różnorodnych przekąsek i jest idealnym wyborem na wszelkiego rodzaju domowe celebracje, a także te poza domem!

Lista składników:

  • sól: 5 łyżeczek
  • cukier: 5 łyżek
  • olej: 3 łyżki
  • ocet: 3 łyżki
  • pomidory: 1 kg
  • kapusta: 1 kg
  • marchew: 1 kg
  • cebula: 1 kg
  • papryka: 1 kg
  • ogórki: 1 kg
  • opcjonalnie: czosnek

Instrukcja przygotowania:

Zacznij od pokrojenia warzyw w paski. Następnie dodaj do nich olej, ocet, a także cukier i sól. Wszystko dokładnie wymieszaj, a potem odstaw na godzinę. Sałatkę przełóż do garnka i postaw na ogniu. Po zagotowaniu gotuj nie dłużej niż 10 minut. Dzięki temu sałatka zachowa swoją chrupkość i soczystość. Następnie rozłóż ją równomiernie wraz z marynatą do sterylnych słoików. Zakręć dokładnie pokrywki. Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!