Szybkie i proste ciasteczka z rodzynkami. 15 minut i na stole

Większość z nas ma w swoich wspomnieniach pieczenie ciastek z babcią lub mamą. Używa się do nich foremek o różnych kształtach. To bardzo fajny sposób ma miłe spędzenie czasu z bliskimi. Ciasteczka z twarogiem są bardzo szybkie w przygotowaniu, a ich zapach unosi się w całym domu.

Najczęściej do ich przygotowania używa się także rodzynek, ale tak naprawdę od naszej wyobraźni i kubków smakowych zależy jakie dodatki dodamy do ciasteczek z twarogiem. Mogą to być między innymi wiórki kokosowe czy suszone owoce.

Jeśli goście stoją już u stóp Twojego domu albo zgubiłaś foremki, to nic nie szkodzi! Za pomocą łyżki stwórz okrągłe ciasteczka i ciesz się ich wspaniałym smakiem już po 15 minutach.

Składniki

  • 2 jajka
  • 20 g masła
  • 400 g twarogu
  • 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki cukru
  • cukier puder
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 40 g rodzynek lub innych dodatków.

Przygotowanie ciasteczek

Jajka z solą i cukrem dokładnie utrzeć. Gdy produkty są dobrze utarte dodaj twaróg oraz miękkie masło i wymieszaj. Dosyp mąkę oraz proszek do pieczenia. Dokładnie zmiksuj. Po zakończeniu dodaj rodzynki lub inne dodatki

Blachę do pieczenia wyłóż papierem i za pomocą łyżki lub foremek ułóż ciasteczka. Ciastka należy piec w piekarniku przez 15-20 minut w 180 ° C. Gotowe ciastka można posypać cukrem pudrem.

Dekoracja zależy od Ciebie i Twojej wyobraźni! Smacznego.

error: Treść zabezpieczona !!