To danie nadaje się zarówno na obiad, jak i na kolację. Twoja rodzina czy goście będą zachwyceni!

Wymieszaj sos adżika ( zamiennie możesz użyć np. pasty paprykowej bądź pomidorowej), z 1 łyżką oleju słonecznikowego i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Udka umyj, usuń nadmiar tłuszczu i podziel je na dwie części. Natrzyj mięso przygotowanym sosem i włóż do lodówki na 30-40 minut.

Pokrój cebulę na pół pierścienie, posiekaj kapustę i zetrzyj marchewkę na grubej tarce. Posól warzywa i wymieszaj rękami. Dodaj olej słonecznikowy.

Warzywa rozłóż w rękawie, włóż kurczaka na wierzchu i dodaj masło.

Piecz w temperaturze 200 stopni przez 45 minut. Następnie delikatnie przetnij rękaw i włóż danie znów do piekarnika i piecz do momentu aż powstanie złota skórka.
