Warzywne kotleciki smaczniejsze niż jakiekolwiek mięso. W 15 min gotowe na stole

Warzywne kotleciki, to prosta i pyszna propozycja na bezmięsny obiad. Przygotujecie je w kilka minut. Będą idealne dla dzieci i dorosłych.

To wspaniały pomysł na piątkowy obiad, a nawet imprezę. Świetnie smakują w towarzystwie śmietanowych sosów, dipów, jak i same. Koniecznie spróbujcie.

Składniki:

  • 400 g ulubionej mrożonej mieszanki warzywnej
  • 3 łyżki mąki pszennej lub orkiszowej
  • 2 średnie jajka
  • 2 łyżki oleju lub oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • opcjonalnie: 1-2 łyżki chudego twarogu

Przygotowanie:

Warzywa rozmrażamy. Przekładamy do blendera z nożami, a następnie całość miksujemy. Zmiksowane warzywa przekładamy do miski.

Wbijamy dwa jajka, dodajemy mąkę i doprawiamy całość solą i pieprzem. Opcjonalnie do masy można dołożyć chudy twaróg.

Łyżką nakładamy masę na patelnię z rozgrzanym olejem lub oliwą. Nasze warzywne kotleciki smażymy z obu stron przez około 2-3 minuty. Smacznego

error: Treść zabezpieczona !!