Rozgrzewająca zupa spalająca tłuszcz. Jest pyszna i zdrowa. Nareszcie zaczniesz chudnąć

Dziś proponuje przygotowanie zupy z kurczakiem według bułgarskiej receptury. Jest ona sycąca, aromatyczna i ma bardzo ciekawy i przyjemny smak. Zarówno dzieci, jak i dorośli zjedzą ją z przyjemnością!

Składniki

  • 600 gramów kurczaka
  • 2 litry wody
  • 7 sztuk ziela angielskiego
  • 1 łodyga selera
  • 2 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 papryka
  • sól, pieprz do smaku
  • 60 gramów makaronu
  • 30 gramów oleju roślinnego
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 żółtko
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany

Przygotowanie

Umyte mięso z kurczaka włóż do garnka i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia (nie zapomnij usunąć pianki). Następnie dodaj sól, ziele angielskie i seler. Gotuj do momentu, aż mięso nie będzie surowe.

Obierz ziemniaki i marchewkę Oczyść cebulę i pokrój w kostkę. Marchewki pokrój  w paski. Usuń nasiona ze słodkiej papryki i pokrój ją w kostkę.

Wlej olej roślinny na patelnię i włóż wszystkie przygotowane warzywa. Smaż na małym ogniu do moment, aż będą miękkie. Wyjmij mięso z bulionu, usuń kości.

Pokrój ziemniaki na małe kawałki i włóż do garnka. Doprowadź do wrzenia. Dodaj również makaron. Umieść podzielone na kawałki mięso do bulionu i gotuj, aż makaron będzie gotowy. Wbij żółtko do miski, dodaj mąkę i śmietanę, mieszaj, aż masa będzie gładka.

Dodaj trochę bulionu do powstałej mieszanki i energicznie wymieszaj. Następnie wlej masę do zupy i ponownie wymieszaj. Dodaj warzywa z patelni do gotowej zupy i podawaj. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!