Jak szybko upiec oryginalną włoską babkę. Tak dobrej z pewnością jeszcze nie jadłaś.

Oryginalna receptura jest prosta, choć może się nieznacznie różnić w zależności od dostępności produktów i własnych upodobań. Panettone możesz zjeść z dodatkiem czekolady, orzechami i egzotycznymi owocami.

Gospodynie zaczęły eksperymentować próbując upiec Panettone w domu. Dzisiaj powiem Ci, jak szybko przygotować tę prawdziwą włoską babkę we własnej kuchni. Możesz ją upiec nie tylko na Święta, idealna będzie do codziennej herbaty czy aromatycznej kawy w rodzinnym gronie!

SKŁADNIKI

  • 850 g mąki
  • 25 g drożdży
  • 50 g cukru do ciasta + 1 łyżka
  • 180 g masła
  • 2 jajka
  • 4 żółtka
  • 150 g rodzynek
  • 100 g kandyzowanych owoców
  • 100 g orzechów
  • 1,5 łyżeczki soli
  • skórka z jednej średniej cytryny
  • 1/2 szklanki wody

PRZYGOTOWANIE

error: Treść zabezpieczona !!