Starte jabłka układam razem z twarogiem i powstaje najlepsza szarlotka jaką jadłam. Mistrzowski przepis

Do miski dodaj masło i cukier, następnie ubij. Potem dodaj 2 jajka, proszek do pieczenia, szczyptę soli oraz stopniowo, przesianą mąkę. Wymieszaj tak, by powstałą jednolita masa. Następnie zawiń powstałe ciasto w folię spożywczą i odstaw do lodówki, na około 45 minut.

W międzyczasie przygotuj nadzienie. Jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj wanilię, a także cynamon (ewentualnie cukier waniliowy). Wymieszaj. Śmietanę, jajko oraz cukier dodaj do twarożku i wymieszaj.  Wyjmij ciasto z lodówki. Podziel na dwie części. Jedną rozwałkuj i ułóż na blaszce, posyp skrobią. Drugą zostaw na później.

Na ciasto wykładaj nadzienie jabłkowe na zmianę z masą serową.

error: Treść zabezpieczona !!