Ciasto „pijana zakonnica” – obłędne w smaku ciasto zagości w Twoim domu na dłużej

Rozpuść składniki w kąpieli wodnej. Do garnka wlej pół szklanki wody i gotuj ją na wolnym ogniu. Masło, kakao, cukier i pozostałą wodę włóż do metalowej miseczki i umieść na garnku z gotującą się wodą.

Mieszaj aż do momentu, kiedy składniki połączą się w jednolitą masę. Na koniec dodaj wódkę i odstaw do wystygnięcia. Tak przygotowany krem przelej na biszkopt. Wyrównaj jego powierzchnię łyżką, aby pokrył wszystkie zakamarki.

Składniki na wierzch ciasta:

  • 2 kokosowe batony Princessa,
  • 1 łyżka cukru pudru,
  • 1 fix do śmietany,
  • 750 ml śmietanki kremówki.

Przygotowanie:

Śmietanę ubij z fixem i stopniowo dodawaj cukier. Wyłóż równomiernie na wierzch ciasta.

Batony zetrzyj na tarce i obsyp wierzch. Całość wstaw do lodówki na kilka godzin. Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!