Lato jest świetnym czasem, kiedy można w szczególności zadbać o siebie, wplątując do diety sezonowe warzywa, które są bardzo ważne dla zachowania odpowiedniego bilansu składników. Naleśniki z cukinią, która jest niskokaloryczna to nie tylko niebo dla podniebienia, ale także obiad w bardzo szybkim czasie.
Zastanawiasz się czy na pewno warto? Posłuchaj moich powodów, dla jakich uwielbiam te danie!
1. Uwielbiam dania szybkie i proste, gdyż nie lubię spędzać długich godzin w kuchni.
2. Cukinia jest produktem małokalorycznym, gdyż w 95% składa się z wody, dzięki czemu poczujesz uczucie sytości przez bardzo długo czas. Naleśniki to danie niskotłuszczowe, więc można uznać je jako produkt dietetyczny.
3. Szybko, ale przede wszystkim smacznie. Nie posiadają cukru, a ciężko odróżnić je w smaku od tradycyjnych naleśników. Można je zjeść na wiele różnych sposobów np. z kwaśną śmietaną, cukrem, miodem, dżemem czy w wersji fit z jogurtem.
4. Często zaskakuje gości tym daniem, którzy nie wierzą, że głównym składnikiem jest cukinia.
5. Danie nie wymaga dużych nakładów finansowych, zwłaszcza w sezonie, a sytość zapewniona jest przez wiele godzin.
6. Najmłodsi także będą zadowoleni, nawet jeśli są niejadkami.
7. Zapisz przepis i wykorzystaj, a będziesz cieszyć się naprawdę świetnym smakiem.
A teraz podam Ci składniki, które są potrzebne do przygotowania tych pysznych naleśników z cukinią!